Acct 555 Hunter

Over ACCT Fishing Projects,

Een aantal jaren terug zocht ik een nieuwe visboot om vanuit te gidsen. Na een lange weg en praktisch alle boten te hebben geprobeerd was er maar 1 optie en dat was zelf bouwen. Uit het streven naar de perfecte boot is ACCT Fishing Projects ontstaan. Ik zocht een lichtgewicht boot uit het liefst kunststof om de boot makkelijk schoon te houden. Ook wilde ik geen zwaardere auto kopen om een grotere boot te kunnen trekken. Het aantal beschikbare opties was daarom zeer beperkt.

Na een tip van een goede kennis ben ik gaan experimenteren met epoxy en na enige tijd had ik de winnende formule in handen. Hierna heb ik een boot getekend en toen de stoute schoenen aan getrokken en gewoon begonnen te bouwen. Dit was een grote gok, want nog nooit was deze vorm van boten bouwen toegepast bij visboten.

Na twee jaar ontwikkelen en bouwen was er eindelijk de ACCT 555 Hunter.  Dit schip van 555 cm lang, 210cm breed en maar 265 Kg was ongekend in de visboten wereld. Aangezien dit schip extreem licht was terwijl het goede vaareigenschappen behield ben ik verder gaan ontwikkelen met andere modellen.